nieuws

Vluchtelinge Mevan vindt dankzij oproep hulpverlener die haar in Zwolle fiets cadeau deed

De oproep van Mevan om de hulpverlener uit haar periode in Zwolle terug te vinden
De oproep van Mevan om de hulpverlener uit haar periode in Zwolle terug te vinden © Twitter
Een bijzondere oproep vandaag op Twitter. De 29-jarige Mevan Babakar zocht naar een hulpverlener die in de jaren negentig werkzaam was in het azc in Zwolle waar zij destijds verbleef. Hij deed de toen 5-jarige Mevan een fiets cadeau. De oproep werd in en rondom Zwolle massaal gedeeld. En met succes: Mevan kan dankzij Weblog Zwolle de weldoener van destijds ontmoeten.
Mevan woont ondertussen met haar familie in Londen, maar was deze dagen terug in Zwolle. De plek waar ze tussen 1994 en 95 in het azc verbleef met haar moeder. De band tussen de Koerdische familie en de hulpverlener bleek sterk. Zo sterk, dat ze voor Kerstmis werden uitgenodigd bij de man thuis. Toen kreeg ze de fiets cadeau.
Na al die jaren wilde Mevan weer in contact komen met de man, maar het leek uit te draaien op een mislukking. Totdat ze de oproep deed en ze massaal respons kreeg.
Uiteindelijk leverde het verhalen op in diverse media, waaronder de BBC. Weblog Zwolle bracht later op de avond het verlossende antwoord: de man is gelokaliseerd en er volgt binnenkort, na al die jaren, een ontmoeting.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.