nieuws

UEFA 'onnodig bureaucratisch', zegt FC Twente over afkeuren kunstgrasveld

FC Twente noemt de handelwijze van de UEFA rondom de keuring van de kunstgrasvelden van Sportclub Enschede, waar de dames van FC Twente hun Champions League wedstrijden wilden spelen, onnodig bureaucratisch. Ondanks meerdere pogingen was er geen contact te leggen met de voetbal-organisatie. De wedstrijd tussen de vrouwen van Twente en het Poolse Górnik Leczna wordt daarom noodgedwongen gespeeld op het veld van het Enschedese Vosta.
Het fonkelnieuwe kunstgrasveld is op het laatste moment afgekeurd, omdat de belijning, de witte strepen, van een ander soort kunstgras is gemaakt dan het groene kunstgras. "Verbazingwekkend", zegt Hans Siers van FC Twente. "Want dit kunstgrasveld is, durf ik wel te zeggen, een van de modernste in het land en voldoet aan alle eisen. Niets mee aan de hand, volkomen veilig."

Niet specifiek getest

Toch keurde de UEFA het veld af, vanwege de belijning. In een brief laat de organisatie weten dat 'de toegepaste vezels weliswaar aantoonbaar identiek zijn aan de toegepaste veldvezels en ook voor andere vergelijkbare systemen gekeurd, volgens het quality manual, maar niet specifiek getest voor déze variant'.
Hans Siers kan er geen chocola van maken. "Ik kan alleen bedenken dat, als ik dit zo lees, dat ze bij de UEFA nog niet op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en producten in kunstgrasland."

25.000 euro extra kosten

De gevolgen zijn niet mals. Omdat er niet op het kunstgrasveld van Sportclub Enschede kan worden gespeeld, wordt uitgeweken naar de velden van Vosta. "Een gigantische toer en het is gelukt dankzij de inzet van de vrijwilligers van Vosta. Maar alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt," besluit Siers.
De wedstrijd begint van FC Twente Vrouwen vanavond om 18.30 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.