nieuws

Vakantieopvang voor kinderen met beperking in Almelo: "Zes weken zijn wel erg lang"

Zes weken vakantie, dat is voor kinderen in het speciaal onderwijs vaak net te lang. Stichting De Klup in Almelo biedt speciaal voor deze kinderen twee keer drie dagen vakantieopvang aan. Ook de ouders zijn er blij mee.
Jolanda Overdorp van De Klup: "Voor deze kinderen is het vaak lastig samen te spelen en ook thuis lukt het vaak niet met broertjes of zusjes. Vaak kruipen ze toch weer achter de computer, waardoor ze weer alleen bezig zijn terwijl het fijn zou zijn als ze met anderen spelen."

'Hier snappen de kinderen elkaar'

Inge van der Sleen heeft een zoon van veertien jaar met een syndroom waardoor hij emotioneel en sociaal functioneert op een leeftijd van hooguit drie jaar. "Zes weken vakantie is erg lang, dan is de hele structuur weg."
En wat doet hij als hij thuis is? "Voornamelijk ons claimen, dat moet ook", lacht ze. "Veel met de tablet, we proberen spelletjes met hem te doen, maar het is lastig. Hier speelt hij met kinderen die hem snappen, waar hij aansluiting bij kan vinden. In de wijk heb je dat niet." 

Gamen op grote schermen

De Klup is gevestigd in het Meester Siebelinkhuis in Almelo. Ook hier gamen de kinderen. Er zijn vier grote schermen, maar de kinderen worden gestimuleerd samen te spelen. Patrick raakt er wel overprikkeld van, zegt Inge, maar de begeleiding weet er goed mee om te gaan.
Een van de begeleiders is vrijwilliger Tineke Schuurman. Wat er zo leuk aan is? "De kinderen zijn heel spontaan, ze zijn zichzelf en jij moet ook helemaal jezelf blijven. Dan gaat het allemaal goed."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.