We eten meer vleesvervangers: producent Vivera uit Holten plukt de vruchten

We eten met zijn allen meer vleesvervangers, dat blijkt uit onderzoek. Sinds 2017 is het aantal verkochte vervangers gegroeid met 51 procent. Een van de grootste producenten, Vivera uit Holten, profiteert daar flink van.

"Kijk, dit zijn chicken tenders." Richard Jansen van Vivera zet een schaal met vegetarische snacks op tafel. Ze zien eruit als levensechte kipfiletjes. "Het komt volgend jaar pas op de markt, maar zo gaan ze worden", legt Jansen uit.

Bewustwording

Vivera is de grootste producent van deze vegetarische alternatieven van Nederland. "De consument weet het steeds beter te vinden, ja. De producten worden steeds lekkerder en mensen zijn zich meer bewust van het eten van vlees en alles wat daarbij komt kijken. Die bewustwording zorgt ervoor dat vleesvervangers aantrekkelijker worden."

Veelgehoorde kritiek van vleeseters is waarom al die alternatieven dan toch de namen van 'echt vlees' moeten dragen. Zoals 'kipstuckjes' of de 'veggie steak'.

"Dat komt consumenten herkenbaarheid willen. Een onbekende naam zal niet verkopen. En mensen vinden vlees vaak wel lekker, zoals de bite en de structuur, maar willen niet meedoen aan de negativiteit en de nadelen die bij het eten van vlees komen kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vivera Holten Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: