nieuws

Verdonk vervanger geblesseerde Matos bij FC Twente, club huurt verdediger half jaar

Calvin Verdonk speelde in het verleden op huurbasis voor PEC Zwolle
Calvin Verdonk speelde in het verleden op huurbasis voor PEC Zwolle © ProShots
FC Twente is in de zoektocht naar een vervanger voor de zwaar geblesseerde José Matos uitgekomen bij Calvin Verdonk. De 22-jarige verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van Feyenoord.
Verdonk speelde in het verleden op huurbasis voor PEC Zwolle en NEC. Hij sluit zaterdag aan bij de selectie omdat hij vanavond nog in de selectie van de Rotterdammers zat tijdens het Europa League-duel tegen Dinamo Tbilisi. Twente zocht naar een nieuwe verdediger, omdat Matos maanden uit de roulatie is met een zware knieblessure. De Spanjaard liep deze blessure op in de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij FC Groningen van afgelopen zaterdag.

Feyenoord dankbaar

"Het is natuurlijk geen optimale voorbereiding, maar het kon niet anders", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen daarover. "Feyenoord heeft het ons vooraf laten weten en we zijn daarmee akkoord gegaan. We zijn de organisatie van Feyenoord zeer dankbaar voor hun soepele en professionele medewerking zodat Calvin nog op tijd overgeschreven kon worden."

Hoog gemotiveerd

"De markt voor speelklare linksbacks is uiterst dun. Calvin zelf was hoog gemotiveerd om FC Twente uit de brand te helpen. Hij hoefde er niet lang over na te denken en wij evenmin. Calvin past precies in het profiel. Is goed opgeleid, offensief ingesteld, maar doet dat heel gedisciplineerd. Heeft bovendien een zuivere voorzet. Door de positieve opstelling van Feyenoord, de speler en zijn management was de eigenlijke transactie in een oogwenk geregeld. En zoals bekend is een snelle transfer doorgaans een goede transfer."

Ongebruikelijke constructie

Verdonk komt dus maar tot de winterstop in actie voor de Enschedeërs. "Het is misschien wat ongebruikelijk, maar toch hebben we deze constructie geaccepteerd. De afweging was snelheid: We kennen Calvin, hij heeft het gewenst profiel, is direct inzetbaar, heeft het gewenste niveau en past in de speelwijze. Het is geweldig dat Calvin FC Twente wil helpen en ons daarmee wat meer lucht verschaft een alternatieve oplossing te vinden", sluit Van Leeuwen af.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.