nieuws

Nieuw bewijs tegen verdachten viervoudige moord Enschede

Kogelhuls ter illustratie
Kogelhuls ter illustratie © ANP
Tegen de verdachten van de viervoudige moord in Enschede is wederom nieuw bewijs gevonden. In hun Volkswagen Golf is een kogelhuls gevonden die matcht met de hulzen die zijn gevonden op de moordlocatie.
Dat werd vanochtend bekend tijdens een emotioneel zwaar beladen rechtszitting, die onrustig begon. Nabestaanden van één van de slachtoffers bespuugden de verdachten. "Jullie zijn honden!", riepen ze, terwijl ze een foto van hun zoon omhoog hielden. "Jullie zijn klootzakken, idiote mensen. En dan heeft 'ie ook nog een kruis om zijn nek!" Dat laatste werd gezegd over de verdachte vader.

Geen aanknopingspunten Mexico-scenario

Tijdens de korte rechtszitting werd verder bekend dat er geen aanknopingspunten gevonden zijn voor een ander scenario dan dat de huidige drie verdachten de daders moeten zijn. Er werd kort gesproken over een scenario dat een Mexicaans doodseskader verantwoordelijk zou zijn voor de viervoudige moord, maar dat vindt justitie hoogstonwaarschijnlijk.
Tegen de huidige drie verdachten is een waslijst aan bewijs. Zo is er DNA aangetroffen van één van de verdachten op een kogelhuls die gevonden is op de moordlocatie. Ook is er bloed van één van de slachtoffers gevonden in de auto van de verdachten. Verder is er DNA gevonden van één van de verdachte zoons op een losgetrokken kabel van een videosysteem en zijn ze geregistreerd met camera's. 
De volgende rechtszitting is begin november. Dan kan de verdediging ook onderzoekswensen indienen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.