nieuws

Dader van overval bloemenzaak Zwolle is verslaafde en zwakzinnige man

De overvallen bloemenzaak
De overvallen bloemenzaak © Persbureau Meter
De 35-jarige Zwollenaar die begin mei een bloemenzaak aan de Assendorperstraat in zijn woonplaats beroofde is zwakzinnig, autistisch en psychotisch door veelvuldig drugsgebruik. Dat werd duidelijk tijdens een korte pro-formazitting voor de rechtbank in Zwolle donderdagmorgen.
De verdachte zou de eigenaar van de bloemenwinkel met een mes bedreigd hebben, hij maakte zo'n 65 euro buit. Nog geen vier uur later wist de politie de man naar aanleiding van zijn signalement aan te houden. Hij bekende al snel.
De advocate van de Zwollenaar wil dat gedragsdeskundigen een oordeel vellen over de toerekeningsvatbaarheid van de 35-jarige. De man werd onderzocht door een psychiater, maar dat gesprek leidde niet tot een advies. Volgens de advocate omdat haar de Zwollenaar op dat moment teveel last had van ontwenningsverschijnselen. "Hij is verslaafd aan zo'n beetje alles behalve heroïne."
De rechtbank bekijkt op de inhoudelijke zitting in oktober of nader onderzoek nodig is. Tot die tijd blijft de Zwollenaar achter de tralies.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.