Nieuws

Ziekenhuizen in Hengelo en Almelo vanaf 1 oktober rookvrij

Ziekenhuizen in Hengelo en Almelo vanaf 1 oktober rookvrij
Ziekenhuizen in Hengelo en Almelo vanaf 1 oktober rookvrij © RTV Oost
De ziekenhuizen in Hengelo en Almelo worden vanaf 1 oktober rookvrij. Het verbod geldt voor medewerkers, patiënten en bezoekers die op het terrein van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) zijn.
ZGT wil een omgeving zijn die 'gezondheidsbevorderend' is. Daarom sluit het ziekenhuis zich aan bij het initiatief 'Op weg naar een rookvrije generatie'.
"Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weten we allemaal", laat een aantal medisch specialisten van het ZGT weten in een verklaring. "Helaas zien wij dagelijks welke schadelijke gevolgen roken heeft voor de gezondheid van onze patiënten. Zeker in de wetenschap dat 'zien roken, doet roken', vinden wij dat wij als zorginstelling het goede voorbeeld moeten geven en ons moeten inzetten voor het streven naar een rookvrije generatie."

Rookverbod

Meer ziekenhuizen in de provincie hebben een rookverbod. Sinds 1 februari mag er niet meer gerookt worden bij het Deventer Ziekenhuis en een jaar eerder voerde het Isala Ziekenhuis een rookverbod in.
In 2016 ging er al een algeheel rookverbod in bij het Hardenbergse Röpcke-Zweers Ziekenhuis, het MST Enschede besloot dat in 2008 al te doen.

Meer plekken

De laatste tijd worden er op steeds meer plekken rookverboden aangekondigd. Zo wil ProRail dat alle stations rookvrij worden, vanaf 2020 zijn alle voetbalstadions rookvrij en ook per 2020 is er rookverbod op de Universiteit Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.