nieuws

Zwolse student verdacht van ontucht met jonge meisjes

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © GettyImages
Een 20-jarige Zwolse ICT-student wordt ervan verdacht dat hij zeker drie meisjes van 12 en 13 jaar oud via Instagram benaderde met de bedoeling om ze over te halen tot prostitutie. De man liep begin januari dit jaar tegen de lamp en zit sindsdien in voorarrest. 
Volgens het Openbaar Ministerie zette de student de meisje onder druk zodat ze foto's, filmpjes of zichzelf zouden verkopen via Instagram. De meisjes moesten van de man vijf euro vragen voor een naaktfoto, vijftien euro voor een filmpje en driehonderd euro voor seksueel contact. Hij zou ook ontucht gepleegd hebben met de drie meisjes en wordt er ook van verdacht dat hij kinderporno bezat.
Onderzocht wordt of de man nog meer slachtoffers maakte, op zijn telefoon werden meerdere afbeeldingen van andere jonge meisjes gevonden. Hoe het met dat onderzoek staat is onduidelijk. 
In november gaat de behandeling van de strafzaak tegen de Zwolse student verder. Dat zal een pro-formazitting zijn, de rechtbank in Zwolle verwacht de zaak pas volgend jaar inhoudelijk te kunnen behandelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.