nieuws

Honderden kinderen bouwen in Zwolle aan grootste huttendorp van Nederland

Vrijwilligers Henrie en Maarten van Huttendorp Stadshagen
Vrijwilligers Henrie en Maarten van Huttendorp Stadshagen © Mark Bakker
In de de Zwolse wijk Stadshagen verrijst vanaf morgen een van de grootste Huttendorpen van het land. Honderden kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar bouwen dan aan een 'kinderdorp'.
Het bouwen van de hutten begint in het Twistvlietpark vlak bij het winkelcentrum. Dat gebeurt daar al sinds 2003. Toen werden er een paar kleinere hutten gebouwd.
De verwachting is dat er nu zo'n 25 grotere hutten gebouwd gaan worden. Er zullen een paar honderd kinderen aan meewerken. Daarmee is het Huttendorp Stadshagen een van de grootste van het land.

Activiteiten

Naast het bouwen van hutten zijn er diverse andere activiteiten voor de kinderen. Zo kan er worden gesport en gedanst en wordt er een bingo gehouden. De dinsdag staat in het teken van carnaval. Er wordt dan carnavalsmuziek gedraaid en kinderen kunnen in carnavalskleding komen.
Op het grasveld in het park wordt een grote feesttent geplaatst. Daar vinden de activiteiten plaats wanneer het regent. De hutten worden gebouwd onder toeziend oog van zo'n 75 vrijwilligers. Zij mogen aan het einde van de week de boel ook weer afbreken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.