nieuws

Vijver bij Wierden leeggevist om massale vissterfte te voorkomen

Een vijver bij Wierden is vanmorgen leeggevist om te voorkomen dat alle vissen die in het water zaten dood zouden gaan. Door de aanhoudende droogte dreigde de vijver droog te vallen.
"Je ziet het", zegt Mark Kouwenhoeven van Sportvisserij Oost-Nederland. "De waterstand is gigantisch gedaald en de vissen komen daardoor in de problemen."

Stroomstootjes

Sportvisserij Oost-Nederland heeft samen met vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportvereniging de vissen uit het water gehaald. Met hulp van een sleepnet werden de vissen in een hoek van de vijver gedreven. Daar werden ze vervolgens met stroomstootjes verdoofd en met schepnetten uit het water gehaald. 
Vorige zomer moesten Kouwenhoven en zijn team bijna dagelijks uitrukken om massale vissterfte te voorkomen. Dat lijkt dit jaar nog niet nodig. "De grootste klappers hebben we waarschijnlijk vorig jaar al met de droogte gehad," vertelt Kouwenhoven. 

Drieduizend kilo

Toch was er één hele grote klus deze zomer. "We moesten de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle leegvissen. Daar hebben we bijna drieduizend kilo vis verplaatst.
De vissen die vanochtend in Wierden werden gevangen, vooral karpers en zonnebaarsjes, zijn een paar kilometer verderop in een vijver weer uitgezet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.