Duo Lugtenberg en Holtmaat wint NK gatgraven Luttenberg

Paul Lugtenberg en Sylvester Holtmaat mogen zich met een gat van 2.55 meter diep een jaar lang Nederlands Kampioen gatgraven noemen. Het NK gatgraven is een van de activiteiten tijdens het vierdaagse dorpsfeest in Luttenberg.

Aan het NK gatgraven deden zo'n vijftig deelnemers mee. Elke deelnemer had twintig minuten de tijd om een zo diep mogelijk gat te graven. Na vijf minuten mocht een helper de graver ondersteunen. De deelnemers mochten alleen een schop en een emmer gebruiken.

Tweede keer

Het is niet voor het eerst dat Lugtenberg zich kampioen mag noemen, ook in 2016 groef hij het diepste gat. Het duo Rensen en Veldman werd tweede met 2.49 meter en Kevin Lugtenberg en Rene Temmink werden derde met een gat van 2.42 meter diep. Bij de damesteams presteerden Jolanda Loohuis en Jos van Mans het best met een gat van 1.57 meter.

Meten

Het terrein was verdeeld in vakken en vooraf werd geloot wie waar mocht beginnen. Na het eindsignaal werd er door de jury een paal in het gat gestoken om de diepte te meten. Direct na het meten moesten de deelnemers de gaten weer dichtgooien om valpartijen te voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Luttenberg Nieuws
Deel dit artikel: