nieuws

80-jarige Kampenaar maakt cd voor gehandicapte kinderen in Indonesië

Tachtig jaar is hij en muziek is zijn lust en z'n leven: gitarist Gerry Bastiaans uit Kampen wil zijn talent nog een keer inzetten voor het goede doel. Daarom is hij de studio ingedoken om een cd op te nemen voor gehandicapte kinderen in zijn geliefde Indonesië.
Gerry Bastiaans kwam als 13-jarig jongetje uit voormalig Nederlands-Indië naar Nederland. Hij herinnert zich als de dag van gisteren hoe slecht gehandicapte kinderen in Indonesië worden behandeld: "Toen ik daar als klein kind rondliep in de kampongs, zag ik dat sommige mensen een gehandicapt kind hadden, maar dat weg hielden van de buitenwereld."
"Ik heb zelfs kindjes met het syndroom van Down gezien die aan de ketting lagen", vertelt Gerry duidelijk geëmotioneerd. "Ja, dat heeft veel indruk op me gemaakt."
Tekst gaat verder onder de foto
80-jarige Kampenaar maakt cd voor gehandicapte kinderen in Indonesië
80-jarige Kampenaar maakt cd voor gehandicapte kinderen in Indonesië © RTV Oost

Teratai Dharma Center Kali Bubuk

De opbrengst van zijn cd gaat daarom naar een tehuis voor gehandicapte kinderen in Indonesië: het Teratai Dharma Center Kali Bubuk op Bali. De hulpverleners daar vangen gehandicapte kinderen op. Ze krijgen daar zorg en worden begeleid naar een min of meer zelfstandig leven.
Je zag gewoon dat het meisje vrolijk was, dat deed mij erg goed
Gerry Bastiaans
Gerry is zelf op Bali geweest en zag wat de hulpverleners daar deden. "Daarvan was ik onder de indruk. Ik werd opgewacht door een gehandicapt kind en je zag gewoon dat het meisje vrolijk was. Dat deed mij erg goed."

The Gamblers

Gerry speelde als muzikant onder meer in de Kamper band 'The Gamblers'. In de jaren '60 was dat een gevierde band die zelfs meerdere hits had. Later speelde hij in 'Mata Hari', ook een band met een behoorlijke reputatie.
De Kamper band 'The Gamblers' in actie, tekst gaat verder onder de video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.