nieuws

Vakantievierders moeten vakantie beëindigen door gezonken verblijf

De brandweer is vannacht uitgerukt voor een melding aan de kanaalweg in Blokzijl. Daar troffen ze een gezonken woonboot aan. De bewoners die in het verblijf hun vakantie aan het vieren waren, wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.
Een van de bewoners werd wakker van een hoop gekraak en zag tot zijn grote verbazing dat de boot behoorlijk schuin stond, en aan het zinken was. 
Iedereen wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen, waarna de brandweer werd gealarmeerd. De brandweerlieden begonnen bij aankomst meteen met het wegpompen van water. De woonboot bleek aan één kant tot kinhoogte onder water te staan. 

Niet verzekerd

De eigenaar van de woonboot, die niet in Nederland aanwezig was, is op de hoogte gebracht. De woonboot bleek niet verzekerd te zijn. De vakantiegasten keerden noodgedwongen naar huis om daar het restant van de nacht door te brengen, omdat de brandweer nog wel enige tijd bezig zou zijn.
Een bergingsbedrijf zal de woonboot verder uit het water moeten halen. Dan zal ook duidelijk worden waarom de boot begon te zinken vannacht. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.