nieuws

Tijdens aangifte horen Jan en Jannie dat politie hun wietplanten heeft weggehaald

Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt zijn verbijsterd. De twee veelbesproken wietplanten die ze in hun tuin hadden staan, zijn door de politie afgezaagd terwijl ze even naar het huis van hun dochter waren.
Jannie: "We waren even naar mijn dochter toe, zij is op vakantie en wij verzorgen de boel. Toen we terugkwamen, waren de planten weg. Ze zijn afgezaagd en de rommel is opgeruimd."
Het is inmiddels duidelijk dat de politie werk heeft gemaakt van het voornemen om de planten weg te halen. Jan wilde aangifte doen van diefstal en kreeg toen te horen dat de politie achter de zaagactie zat.

'Van streek'

Jan maakte wietolie van de planten die Jannie gebruikte tegen de huidziekte psoriasis. Maar nadat iemand klaagde over overlast bij Meld Misdaad Anoniem, bezocht de politie Jan (73) en Jannie (68) en verordonneerde die het echtpaar om de wietplanten weg te halen.
"Jan is helemaal van streek", besluit Jannie. "Ze hadden zich toch op z'n minst even kunnen melden."
De politie laat via een woordvoerder weten dat Jan en Jannie tot zaterdagavond hadden om de planten zelf weg te halen. "Dat is niet gebeurd, daarom zijn we maandagochtend langsgegaan om de planten mee te nemen en te vernietigen. De actie stond gepland voor maandagochtend."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.