Extra psychisch onderzoek bij verdachte 'Nieuwjaarsmoord' Losser

De verdachte van de zogenoemde 'Nieuwjaarsmoord' in Losser moet opgenomen worden in het Pieter Baan Centrum (PBC) voor extra psychisch onderzoek. Dat heeft de rechtbank vandaag geoordeeld.

Tegen de Losserse vrouw werd voor de zomervakantie zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het doodsteken van haar man afgelopen nieuwjaarsnacht in een huis aan de Lepelaarstraat. De twee hadden al jaren een moeizame relatie, met de dodelijke steekpartij als climax. Die fatale nacht lagen de kinderen van het stel boven te slapen.

PTSS
Gedragsdeskundigen hebben bij de vrouw van Bosnische komaf PTSS geconstateerd. Mogelijk opgelopen bij de oorlog in voormalig Joegoslavië. Daarnaast heeft ze volgens hen een persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. Ze achten haar daarom minder toerekeningsvatbaar. Het OM concludeerde daaruit dat ze geholpen moet worden en eiste ook tbs.

PBC

Maar de rechtbank wil voordat ze uitspraak in de strafzaak doet eerst een nóg beter beeld krijgen over de beweegredenen van de vrouw en stuurt haar ter observatie naar het PBC. Haar advocaat was het daar niet mee eens. "Er liggen al drie rapportages over mijn cliënte. Laat de rechtbank dan aangeven waar ze nog meer van willen weten. Haar naar het PBC sturen kost zo verschrikkelijk veel tijd, wel driekwart jaar. En al die tijd zit ze dan in onzekerheid over de eventuele straf die gaat volgen."

De vrouw gaf zelf aan dat ze niet wist wat het PBC precies is, maar zegde wel toe dat ze gaat meewerken. "Elke dag zonder mijn kinderen, is een schepje bovenop alle ellende."

Worsteling

Ze zegt dat ze niet precies meer weet hoe het mes in het lichaam van haar man terecht is gekomen. Wel dat ze een worsteling hadden en dat haar man ineens grote ogen opzette en bloed overgaf. De man, een Pool, bleek in de rug gestoken. De vrouw geeft toe dat ze het mes had gepakt na de zoveelste ruzie. "Ik wilde hem uit huis." 

Ruzies

Zowel de man als de vrouw hadden die nacht stevig gedronken, terwijl hun jonge kinderen boven lagen te slapen. Dat ze dronken ruzie hadden, was niet voor het eerst. De politie was er al meerdere malen aan de deur geweest, altijd middenin de nacht. Volgens de vrouw viel de man haar altijd aan. "Hij probeerde me zelfs te wurgen."

Omstanders schetsen een ander beeld. Het zou juist de vrouw zijn die haar man stelselmatig mishandelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Losser moord Doodslag Nieuws
Deel dit artikel: