nieuws

Jan en Jannie uit Hasselt worden overstelpt met aanbiedingen voor wietolie

Een dag nadat de politie de twee wietplanten uit hun tuin haalde zijn Jan en Jannie uit Hasselt er nog beduusd van. Niet alleen het optreden van de politie hakte erin, de massale media-aandacht leidde tot veel steunbetuigingen. "Uit alle hoeken en gaten krijgen we wietolie aangeboden. Zelfs uit Limburg."
Jan (73) en Jannie (68) waren tot vrijdag een doorsnee stel op leeftijd. Na de eerste publicaties op RTV Oost zijn ze het middelpunt van een heuse wietplantenrel. Het politieoptreden van gisteren leidde tot een bezoek van Hart van Nederland en een verslaggever van PowNed stopte als ludieke actie een paar zaadjes in de grond voor nieuwe wietplanten.

Roodgloeiend

Ook op social media waren de afgezaagde wietplanten van Jan en Jannie een dankbaar onderwerp voor discussie en honderden reacties. De massale media-aandacht had tot gevolg dat de telefoon bij Jan en Jannie roodgloeiend stond van de steunbetuigingen. "Dat heeft ons heel erg goed gedaan. Het heeft echt wat losgemaakt. Ik hoop dat het bijdraagt aan een oplossing. Hoe het ook zij: mijn planten ben ik kwijt. En dat doet nog steeds veel pijn."
Ook op de redactie van RTV Oost kwamen verschillende verzoeken binnen om Jan en Jannie van nieuwe olie te voorzien. Jan: "Ik heb begrepen dat er vragen over gesteld gaan worden in de gemeenteraad. En ook minister Grapperhaus van Justitie zal er nu wel van weten. Er moet een oplossing komen, want op deze manier kan het niet langer." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.