nieuws

Eenzame jongeren kunnen gratis naar het Kloosterfestival in Diepenveen

Festival in Diepenveens klooster
Festival in Diepenveens klooster © RTV Oost
De hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht is al twee weken trending op Twitter. Jongeren hebben behoefte aan wezenlijk contact maar hebben vaak geen idee hoe ze dat aan moeten pakken. Catharinus van de Berg van het jongerenklooster in Diepenveen herkent dat. In klooster Nieuw Sion wordt deze week het kloosterfestival gehouden. Eenzame jongeren kunnen er gratis naar toe.
Het initiatief om kaarten gratis ter beschikking te stellen, kwam van de directeur van het klooster. Van de Berg schrok eerst wel: "Dat gaat ons geld kosten", maar staat helemaal achter het initiatief. Toch moeten jongeren wel een drempel over om zich aan te melden als "eenzame jongeren". Dat verbaast Van de Berg niet. 
Want ondanks of misschien wel dankzij alle social media, schrikken jongeren terug voor contact. Van de Berg: "Ze vinden telefoneren eng, dat is ze te direct". Hij benadrukt dat jongeren vaak heel wat moeten overwinnen om met elkaar in gesprek te gaan. Het kloosterfestival biedt daarvoor alle ruimte. 

Sponsoren

Een echtpaar was zo onder de indruk van het gebaar van het klooster, dat ze besloot om twee festivalkaarten voor eenzame jongeren te sponsoren.Een all-inkaart voor het kloosterfestival kost 122 euro, een dagkaart 35 euro.
Het kloosterfestival wordt dit jaar gehouden van 22 tot en met 25 augustus in klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Hier is ook het Jongerenklooster gevestigd. Dat bestaat op 1 september een jaar. 

Chronische eenzaamheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tussen de drie en tien procent van de jongeren last heeft van chronische eenzaamheid. Dit kan leiden tot depressies en slapeloosheid. Op langere termijn kan het leiden tot hart- en vaatziekten en maatschappelijke problemen. De oorzaken voor eenzaamheid zijn divers. Weinig sociale vaardigheden, een negatieve kijk op jezelf en je buitengesloten voelen kunnen eenzaamheid in de hand werken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.