nieuws

Het wordt prachtig weer dus hup naar buiten!

Het laatste weekend van de schoolvakantie staat voor de deur en het wordt lekker warm! Trek er dus nog even samen op uit want er is van alles te doen in onze mooie provincie! Waan je in de middeleeuwen in Losser, breng je kinderen naar de workshop over energie in Nijverdal, neem je fiets mee naar Bentheim of wandel mee op de Ommerschans! 

Bruegheliaans Festijn Losser

Tijdens het Bruegheliaans Festijn waant Losser zich dit weekend in de Middeleeuwen! Dit grootschalige festijn met zo’n 100.000 bezoekers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen in de regio en… ver daar buiten. Artiesten en groepen uit heel het land en zelfs België laten de middeleeuwen volop herleven.
Bruegheliaans Festijn Losser
Bruegheliaans Festijn Losser © RTV Oost

Grafschafter Fietsen-Festival Bentheim
 
Op 24 en 25 augustus 2019 zet Grafschaft Bentheim de fiets in de spotlights tijdens het Grafschafter Fietsen-Festival (foto). Klooster Frenswegen vormt het prachtige decor van een veelzijdig programma. Met een fietsparcours, wereldfietsers, fiets-wasinstallatie, vélocipèdes en andere 'antieke' modellen valt er zowel voor jong als oud van alles te beleven.
Grafschafter Fietsen-Festival
Grafschafter Fietsen-Festival © RTV Oost

Wandelen door het mystieke Ommerschans

Zondagmiddag kun je meewandelen met een gids door het mystieke Ommerschans. De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren. Loop mee in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst staat voor Unesco WereldErfgoed en is voorgedragen als Europees Erfgoedlabel. De start van de rondwandeling is om 14.30 uur bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt). 
De ‘Stepping Stones’ Ommerschans © Vereniging de Ommerschans / Eigen foto)
De ‘Stepping Stones’ Ommerschans © Vereniging de Ommerschans / Eigen foto) © Vereniging de Ommerschans
Free-energy workshop Nijverdal 
Kom vrijdag naar ZiNiN Nijverdal voor een Free-energy workshop. Deze workshop is voor kinderen van 6-9 jaar. Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden! Aanvang is om 11.00 uur.
Free Energy @maakplaatsen Tetem
Free Energy @maakplaatsen Tetem © website Tetem Free Energy @maakplaatsen

Theatervoorstelling KUDDE op Sallandse heuvelrug

Een wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang op de Sallandse Heuvelrug en onderweg wordt je een verhaal toegefluisterd. Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a. Dokter Deen en Vuurzee) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Nationaal Park ontmoeten natuur en cultuur elkaar op De Sallandse Heuvelrug. Tijdens deze unieke natuurtheatervoorstelling wandel je mee met een kudde schapen over het Pieterpad de heuvels in. 
Theatervoorstelling KUDDE
Theatervoorstelling KUDDE © Leonie Muller
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.