nieuws

Hoe gaat het met de egel in Overijssel? Pleidooi voor promoten egelsnelweg

Een egelsnelweg is een gat van 13 bij 13 cm
Een egelsnelweg is een gat van 13 bij 13 cm © RTV Oost / Tim Woldering
Hoe gaat het met de egel in Overijssel? PvdA in het provinciehuis in Zwolle wil graag antwoord op die vraag. Aanleiding zijn berichten in de media dat de egelstand in Nederland vermoedelijk meer dan gehalveerd is in de laatste decennia. De partij is benieuwd of het provinciebestuur van Overijssel zich ook zorgen maakt over de egelpopulatie en indien nodig bereid is maatregelen te nemen.
De Partij van de Arbeid denkt dat de provincie als beheerder van honderden kilometers aan provinciale wegen een belangrijke rol kan spelen bij het egelveilig maken van de wegen. De partij wil van het provinciebestuur weten of zij aanleiding ziet om meer maatregelen te nemen om het grote aantal aanrijdingen met egels te beperken. 

Egelsnelweg

Een manier om egels te helpen, is het aanleggen van een egelsnelweg in de eigen omgeving. De egelsnelweg staat voor egelvriendelijk tuinieren waarbij in tuinen doorgangen worden gecreëerd voor egels zodat de dieren een groter leefgebied krijgen. PvdA wil van het college weten of zij het initiatief van Egelwerkgroep Nederland wil ondersteunen door Overijsselaars te bewegen hun tuin egelvriendelijker te maken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.