nieuws

Supporters Royal Antwerp niet welkom in Grolsch Veste voor wedstrijd tegen AZ

Grolsch veste
Grolsch veste © RTV Oost/Wouter de Wilde
Supporters van Royal Antwerp FC zijn donderdag niet welkom bij de Europa League-wedstrijd tegen AZ, die in het stadion van FC Twente in Enschede wordt gespeeld. Dat hebben politie, het openbaar ministerie en burgemeester Van Veldhuizen besloten. De openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion kan onvoldoende worden gewaarborgd.
AZ kan de wedstrijd tegen Antwerp niet in eigen stadion spelen, omdat een deel van het dak anderhalve week geleden ingestort is. De afgelopen twee thuiswedstrijden speelden de Alkmaarders daarom in Den Haag. Maar, vrijdag bleek dat dat stadion niet kan worden gebruikt vanwege het risico op ongeregeldheden. 
De oplossing werd gevonden in Enschede, waar FC Twente het stadion beschikbaar heeft gesteld voor de wedstrijd. Uit informatie die vervolgens is verzameld, heeft de driehoek de conclusie getrokken dat het handhaven van de veiligheid en openbare orde onvoldoende gewaarborgd kan worden.

Andere publieksevenementen

Daar speelt bij mee dat die dag twee andere grote publieks-evenementen worden gehouden. "Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uit-publiek", geeft de burgemeester aan.
Inmiddels heeft AZ contact gehad met UEFA en heeft de voetbalbond ingestemd met deze oplossing. De wedstrijd van donderdag is alleen toegankelijk voor AZ-supporters die in het bezit zijn van een toegangskaart.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.