nieuws

De eerste stempel is binnen! Zwemmers Overijsselse Merentocht voortvarend van start

De eerste stempel voor de zwemmers van de Overijsselse Merentocht is binnen. Bij Geertien in Muggenbeet ontving zwemmer Jelle de eerste stempel. In totaal legt de groep van 24 in estafettevorm 200 kilometer af, verspreid over vier dagen. Daarbij moeten ze in totaal dertien stempels halen.
Maanden aan voorbereiding ging eraan vooraf en vanmorgen was het dan zover. Twaalf mannen en twaalf vrouwen, lid van de zwem- en poloclub Steenwijk'34, begonnen vanochtend al zwemmend aan de Overijsselse Merentocht.
De zwemmers gingen gelijktijdig van start en hebben de eerste twee uur samen gezwommen. Er wordt gezwommen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding. Tot vanmiddag stond de teller op bijna 16.000 euro.

Licht emotioneel

Burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland stak de deelnemers bij de start een hart onder de riem. Hij werd daarbij ook licht emotioneel. Hij woont zelf aan het Steenwijkerdiep, waar de tocht begon en moest denken aan zijn broer die vaak ging vissen als hij op bezoek kwam. De broer overleed begin dit jaar aan kanker.
Overijsselse Merentocht van start met 24 zwemmers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.