nieuws

Vier koeien doodgereden op spoor tussen Rijssen en Wierden, trein staat stil

De trein van Deventer naar Almelo heeft vanavond een aanrijding gehad met een kudde koeien, die op het spoor stond tussen Rijssen en Wierden. Vier koeien hebben de klap niet overleefd. 
Slechts één koe overleefde de aanrijding met de trein. Het dier stond in een sloot naast de rails. Het treinverkeer was tot zeker 01.00 uur vannacht gestremd. Alle reizigers op de lijn Deventer - Almelo werden vervoerd met bussen. De kadavers van de koeien moesten met speciaal materieel worden geborgen en dat kostte tijd.

Reizigers ongedeerd

In de bewuste trein zaten vijf reizigers, die wel zijn geschrokken maar verder ongedeerd bleven. Zij zijn uit de trein gehaald en met een bus naar het dichtstbijzijnde station gebracht. 
"Boven alles is het natuurlijk enorm zielig voor de dieren. En ook voor de machinist is het erg schrikken", laat een woordvoerder van ProRail weten.

Gevaarlijke situaties met dieren komen vaker voor

Vee komt vaker op het spoor terecht. Hoe deze koeien tussen de rails terecht zijn gekomen, is nog onduidelijk. "Het ligt toch vaak aan de omheiningen bij landerijen die niet op orde zijn."
"We zien wel vaker dat er dan koeien, schapen, geiten of paarden op het spoor terechtkomen. Zo ontstaan er gevaarlijke situaties voor de beesten zelf, maar ook voor de mensen die gebruikmaken van het spoor", aldus ProRail.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.