nieuws

De weerfotograaf 3: Marianne uit Deventer houdt van leven in de brouwerij

Bij RTV Oost krijgen we dagelijks weerfoto's opgestuurd die we gebruiken bij het weerbericht in de nieuwsuitzending. Ze worden gemaakt door enthousiaste fotografen uit onze provincie. Maar wie zijn deze Overijsselaars die ons verrassen met hun mooie kiekjes? Deze zomer zoeken we ze op. De derde fotograaf in onze serie is Marianne Steenbergen uit Deventer. Zij gaat voor vrolijke foto's met dieren of mensen erop.
Marianne fotografeert meestal met haar telefoontoestel. Ze typeert zichzelf als een gewone huis- tuin- en keukenfotograaf. Er specifiek op uit gaan om foto's te maken doet ze dan ook nooit. "Ik ga graag wandelen. Dat is mijn doel. Maar als ik iets moois zie, dan wil ik wel een foto kunnen maken. Ik ga dan ook niet graag van huis zonder mijn telefoon."
Weerfotograaf Marianne uit Deventer houdt van leven in de brouwerij

Leven in de brouwerij

De foto's van Marianne onderscheiden zich van andere weerfoto's door de onderwerpen die ze vastlegt. "Ik zoek altijd naar het plezier in het leven. Een moedereendje met haar kuikentjes, een opa die met zijn kleinzoon aan het vissen is. Er moet leven in de brouwerij zijn."
Marianne vind het leuk als haar foto's gebruikt worden als weerfoto. "Ik stuur ze op om het moment te delen met anderen. Ik heb niets met sociale media, dus dat doe ik niet. Op deze manier is het anoniemer. Er kan ook niemand op reageren. Dat vind ik ook wel prettig."
Marianne uit Deventer houdt van leven in de brouwerij
Marianne uit Deventer houdt van leven in de brouwerij © Marianne Steenbergen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.