nieuws

Kunstmarkt Ootmarsum: "Heerlijk om op zo'n evenement te schilderen"

Ze heeft waarschijnlijk het mooiste plekje van iedereen. Onder een grote boom, naast de kerk. "Heerlijk om op zo'n evenement te schilderen", zegt Carina Kroeze, terwijl ze bezig is met een schilderij van boerenzwaluwen. "Een lekkere temperatuur, in de schaduw en op een centrale plek."
De jaarlijkse Kunstmarkt Ootmarsum is vanmiddag van start gegaan. Verspreid over het centrum van het stadje staan ruim tweehonderd kramen met kunstenaars van verschillende pluimage. Carina Kroeze is er één van.

'Extra geïnteresseerd'

"Prachtig", zeggen twee dames die de kraam binnenlopen. "We zagen buiten de kraam een schilderij van een ram hangen. Schitterend. Ik schilder zelf ook vaak rammen en ben dus extra geïnteresseerd."
Thema dit jaar is 'bijzondere kunst', waarbij ook werken van vooraanstaande Georgische kunstenaars te zien zijn. Een centrale rol is er voor Merab Gagiladze, die een extra grote tent heeft gekregen om zijn bijzondere werk tentoon te stellen.

Twents Kamerkoor

De kunstmarkt is vandaag, morgen en zondag en duurt elke dag van twaalf tot zes uur. Morgenavond vormt de Simon en Judaskerk het decor voor een concert van het Twents kamerkoor Mardi le Vingt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.