nieuws

Van TET naar Keolis, Cees Anker neemt afscheid met naam op trein

Cees Anker met z'n trein
Cees Anker met z'n trein © RTV Oost
Openbaar vervoer-bestuurder Cees Anker is uitgeluid door zijn 'eigen' Keolis met zijn naam op een trein. Anker wist de laatste jaren het voormalige Syntus om te vormen tot een winstgevende organisatie in het regionale openbaar vervoer, actief in vooral Oost-Nederland.
Anker kwam in 1988 naar Twente om directeur te worden van de TET, de Twentse Electrische Tramweg Maatschappij, toen nog een overheidsbedrijf dat de busdiensten in Twente verzorgde.
Hij nam onlangs afscheid van Keolis, na een lange reis langs organisaties die steeds maar fuseerden en namen kregen als 'Midnet' of 'Connexxion'. Anker sluit zijn carrière af bij het Franse Keolis en kreeg dus zijn naam op een trein. Overigens kreeg ook gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor mobiliteit in onze provincie, een trein met zijn naam erop. 

Voorzitter van FC Twente

Anker was meer dan bestuurder in het openbaar vervoer. In de jaren 90 was hij een aantal jaren voorzitter van FC Twente. In die tijd verhuisde de club van het Diekman naar het nieuwe stadion, dat bij oplevering Arke Stadion tot werd omgedoopt.
Na de eeuwwisseling vertrok Anker bij Connexxion en werd hij een aantal jaren interim-manager bij onder meer het CBR en het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2012 kwam hij terug bij het openbaar vervoer, hij werd directeur bij Syntus. Dat werd overgenomen door het Franse Keolis, waarvan hij nu dus afscheid heeft genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.