nieuws

PVV wil spoeddebat N36 na zoveelste ongeluk op 'dodenweg'

De auto wordt meegenomen door een berger
De auto wordt meegenomen door een berger © Emiel Geerdink
De PVV Overijssel wil dat Provinciale Staten op zeer korte termijn bij elkaar komen voor een spoeddebat over de verkeersveiligheid van de N36. Aanleiding is een ongeluk, vanochtend op de N36, waarbij een auto op een vrachtwagen botste. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.
"Gelukkig lijken alle betrokkenen met de schrik vrij te zijn gekomen", zegt PVV-Statenlid Joeri Pool, "maar onze nekharen gaan overeind staan als we denken aan hoe het ook had kunnen aflopen. De veiligheid op de N36 is nog steeds ernstig ondermaats."

Haast maken

De PVV wil niet wachten tot Den Haag met geld over de brug komt voor het veiliger maken van de weg. "Die luxe hebben wij niet. Als provincie moeten wij ons inzetten voor de verkeersveiligheid op de N36. Die verantwoordelijkheid hebben we. We moeten haast maken om nieuwe verkeersdoden te voorkomen."
Provinciale Staten zijn tot 6 september met zomerreces. Zo lang wil de PVV niet wachten. "Als een meerderheid instemt met het spoeddebat, dan is het volgens mij mogelijk om al volgende week dinsdag of woensdag bij elkaar te komen."
"Welke investeringen gaan wij als provincie doen om de weg veiliger te maken en wanneer gaat het gebeuren?" Onder meer op die twee vragen wil de PVV na het spoeddebat antwoord hebben.
De partij vraagt al langer aandacht voor het verhogen van de verkeersveiligheid van de N36. Eerder pleitte de partij voor een onderzoek naar de mogelijkheid voor middengeleiders op de rijksweg. Hiervoor kreeg de partij geen meerderheid.  

Eerdere vragen PVV

Joeri Pool stelde eerder deze zomer nog vragen over een andere frontale botsing op de N36. Een vrouw uit Hengelo kwam 14 juni om het leven toen ze bij Stegeren met haar auto op een busje botste. Pool wilde van gedeputeerde Bert Boerman weten waarom hij, ondanks herhaaldelijke oproepen van de PVV, geen middengeleider heeft laten plaatsen op de N36. 
Boerman ziet dat niet als zijn verantwoordelijkheid, viel op te maken uit zijn antwoorden op de vragen van de PVV. "De N36 is een rijksweg en valt onder de bevoegdheid van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. De provincie heeft geen zeggenschap over deze rijksweg."

Minister krijgt ook vragen

De verkeersveiligheid van de N36 is ook doorgedrongen tot de Tweede Kamerfractie van de PVV. Kamerlid Roy van Aalst stelde schriftelijk vragen aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.
Het Tweede Kamerlid wil onder meer weten of de minister evenals de PVV vindt dat de maatregelen die reeds zijn genomen om de N36 veiliger te maken tekort schieten. Ook vraagt hij of Van Nieuwenhuizen bereid is om zo snel mogelijk nieuwe maatregelen te nemen "die wel effect hebben".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.