nieuws

Reizigersorganisatie Rover vraagt extra investeringen in spoor in Overijssel

Reizigersorganisatie Rover vraagt extra investeringen in spoor in Overijssel
Reizigersorganisatie Rover vraagt extra investeringen in spoor in Overijssel © Cindy Hofhuis
Er moet meer geld komen voor het spoor in Overijssel en Gelderland. Dat schrijft reizigersvereniging Rover in een brief aan beide provincies. Die willen meer mensen uit de auto en in de trein, maar investeringen in het openbaar vervoer blijven achter. 
Op dit moment bereiden de provincies de aanbesteding van regionale spoorlijnen voor de komende 15 tot 20 jaar voor. Het gaat om het spoor van Emmen tot aan Tiel en van Winterswijk tot Amersfoort. De provincies zeggen ernaar te streven meer reizigers de auto voor de trein in te laten ruilen.

Ambitie ondersteunen met maatregelen

Rover juicht dat toe en roept de provincies op om maatregelen te nemen die deze ambitie ondersteunen. "Wij gaan ervan uit dat de budgetten worden aangepast aan de groeiambities", stelt Rover-directeur Freek Bos.
Ook zijn andere maatregelen mogelijk, zoals de ontwikkeling van geoliede overstapknooppunten, zogenaamde hubs. "Wat doet u zelf voor het creëren van de hubs?" zo vraagt de vereniging zich af.

Extra investeringen

De Reizigersorganisatie pleit voor een flinke kwaliteitsverbetering van het spoor in Oost-Nederland door hogere frequenties van treinen, kortere reistijden, verbetering van internationale verbindingen en gemakkelijker overstappen tussen NS en regionale treinen. 
"Dit vraagt extra investeringen en mag niet ten koste gaan van de bereikbaarheid met het OV tot in de haarvaten van de regio."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.