nieuws

Kerkgangers beleven levendige dienst op het water van de Vecht

Voor de kerkgangers in Ommen was het vooruitzicht op een viering op het water bij voorbaat al aantrekkelijk. Het zomerse weer van zondag voorzag de kerkdienst van een fraaie entourage aan de Vecht. Het was dan ook niet vreemd dat vele belangstellenden de kerkdienst op het ponton bijwoonden. Sommige kerkgangers hadden plaatsgenomen in een sloep of op strandstoelen. 
De interkerkelijke viering is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Ommen. De kerken kunnen eens in de twee jaar gebruik maken van het ponton dat ook wordt gebruikt voor het Festival op de Vecht. 
De werkgroep die de organisatie van de viering jaarlijks op zich neemt koos dit jaar voor het thema Levend Water. De verschillende denominaties hadden de taken goed verdeeld: gereformeerd predikant Hans Baart verzorgde het welkom, pastoor André Monnikhof de meditatie en  gereformeerd-vrijgemaakt predikant Kees van Dijk nam bijbellezing en gebed voor zijn rekening.
Hervormd predikant Karel Hazeleger, drijvende kracht achter de viering, vervulde een rol op de achtergrond. Verder was er voor de gelegenheid een kinderkoor samengesteld en was er een optreden van het kinderkoor Intermezzo.

Eenheid beleven

Juist het interkerlijke karakter sprak de bezoekers erg aan. Hazeleger: "Normaal gesproken hebben we allemaal onze eigen dienst, nu beleven we iets van eenheid en dat vinden mensen heel mooi". 
hier vallen de kerkmuren weg, dat is heerlijk
bezoeker
Na afloop was er een collectie voor CaMo & Friends 4SMA, een organisatie die meehelpt om spierziekten de wereld uit te krijgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.