nieuws

200 kilometer zwemmen door de Kop van Overijssel volbracht

De Overijsselse Merentocht zit erop! Na 200 kilometer kwamen de zwemmers vanmiddag rond twee uur aan in het Steenwijkerdiep in Steenwijk. De dertiende stempel maakt de stempelkaart compleet en de tocht is door alle zwemmers volbracht.
Honderden mensen stonden de groep op te wachten aan de kade langs het Steenwijkerdiep. Ruim voor de finish werden de zwemmers al gefeliciteerd met de prestatie. Er klonk luid applaus bij het zetten van de laatste stempel.

'Net een schilderij'

Rik Driessen uit Steenwijk heeft genoten. "Zonsopgang en zonsondergang, de nacht, het riet, het is net een schilderij."
De groep zwemmers werd ondersteund door drie volgboten. Er is niet de hele tijd gezwommen, zwemmers konden uitrusten op de grote volgboot.

Schaatsers

Afgelopen donderdag vertrokken 24 zwemmers voor een monstertocht. Zwemmend door de sloten, grachten, kanalen en meren in de Kop van Overijssel. Een soms helse maar meestal wonderschone route voerde 24 zwemmers vandaag terug naar start-finish in Steenwijk.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Applaus na de laatste stempelpost
Applaus na de laatste stempelpost © RTV Oost
Applaus na de laatste stempelpost
Oorspronkelijk is de Overijsselse Merentocht uitgezet voor schaatsers, maar sinds de oprichtingsdatum midden jaren negentig is er nooit genoeg ijs geweest. Nu werd de schaatsroute dus gezwommen. De tocht werd gestart door Steenwijks wethouder Bram Harmsma en Roelof Groen, voorzitter van de Overijsselse Merentocht voor schaatsers. 

Elfstedentocht

Het idee is afgeleid van de heldentocht van Maarten van der Weijden, die deze zomer de Elfstedentocht in zijn eentje heeft gezwommen. De deelnemers aan de zogenoemde Klaverblad Zwemtocht zwemmen om geld in te zamelen voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.