nieuws

Een voetbalclinic van bondscoach Ronald Koeman, hoe gaaf is dat!

De jonge voetballers van vc Fleringen boften maar vandaag. Bondscoach Ronald Koeman verzorgde speciaal voor de jeugdspelers van de voetbalvereniging een clinic in Fleringen. 
Bij een veiling voor de stichting Kans voor een Kind, deed een Oldenzaals transportbedrijf met succes een bod op een gasttraining van de coach van het Nederlands elftal. De bieding was een succesvol een-tweetje tussen directeur Harry Kuipers uit Fleringen en voorzitter Gerard Schepers van vc Fleringen die bij het transportbedrijf werkt. Zodoende krijgen de jeugdspelers van de club de kans kennis te maken met een beroemde toptrainer.

Nooit van Fleringen gehoord

De bondscoach had nog nooit van Fleringen gehoord. Hij arriveerde een half uur te laat op de training, "maar dat kwam vanwege wegwerkzaamheden bij Deventer", aldus Gerard Schepers. Het toegestroomde publiek maalde er niet om - de meeste kijkers waren het Twents kwartiertje wel gewend. Schepers: "Voor de jeugd is dit natuurlijk super, deze kans om met de bondscoach te voetballen krijgt niet iedereen." 

Mallorca

Koeman verzorgde een deel van de training voor drie groepen jeugdspelers: jeugd onder de 19, 17, en 15 jaar. De oudste groep was nogal gemankeerd, want de helft van de spelers viert nog vakantie op Mallorca. Bart (16) vond het een leuke ervaring om les te krijgen van de bondscoach. "Hij weet heel veel. Het moet bij ons allemaal veel sneller, vindt Koeman", zegt de jeugdspeler. "Het ging nog niet zo goed, er is nog genoeg om aan te werken."

De interlands staan voor de deur

Ondanks zijn drukke programma neemt bondscoach Koeman de tijd voor dit soort evenementen. "Het is een drukke periode, en binnenkort zijn de interlands van Oranje. Maar het is voor een goed doel en daar maak  ik graag een middagje voor vrij.  En als er maar een iemand is, die zegt, dit heb ik geleerd, dan is deze middag geslaagd." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.