FC Twente Vrouwen winnen openingsduel, PEC Zwolle onderuit

FC Twente Vrouwen wint openingsduel
FC Twente Vrouwen wint openingsduel © Orange Pictures
De openingsronde van de eredivisie heeft een overwinning opgeleverd voor FC Twente Vrouwen. Op sportpark Het Diekman in Enschede was de ploeg met 4-0 te sterk voor Excelsior.
De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong. Nieuwkomer Vanmechelen wist de Enschedese dames op 1-0 te brengen. Direct na rust werd de marge verdubbeld toen Bente Jansen voor de 2-0 zorgde. Giesen maakte er na een uur 3-0 van en daarmee was het duel beslist. Het slotakkoord kwam van Bente Jansen: 4-0.

PEC Zwolle onderuit

Het lukte PEC Zwolle niet om de eerste wedstrijd te winnen. In eigen huis was ADO Den Haag met 2-4 te sterk. Looijen bracht de bezoekers op voorsprong en diezelfde Looijen zorgde na rust tevens voor de 0-2. Na de tweede gele kaart voor Kok moest ADO verder met tien vrouwen en daar profiteerde PEC direct van. Na een eigen doelpunt werd het 1-2. Toch werd het even later 1-3 en na de 1-4 was het duel gespeeld. Na wederom een eigen doelpunt van de bezoekers werd het in blessuretijd nog 2-4.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie Vrouwen en de statistieken van FC Twente en PEC Zwolle.