Bloemencorso Vollenhove een groot sprookjesverhaal

Het kindercorso en het bloemencorso vanmiddag in Vollenhove was een groot succes. Er werden tot 45.000 bezoekers verwacht en die aantallen zijn waarschijnlijk ook wel gehaald.

Ook vanavond is er nog een rondgang en dan kunnen de wagens in volle verlichting worden bewonderd. De meeste corsowagens zijn opgebouwd rond een specifiek sprookje. Zo rijden er veel jeugdwagens mee, waaronder die van kabouter Plop.

 

Warmte

De drukkende warmte was een puntje van zorg vooraf. Want zouden mensen niet liever aan de waterkant zitten met deze temperaturen? Maar alle tribunes in Vollenhove zijn overvol, de straatkanten afgeladen met bewonderaars van buiten Veno.

 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het sprookje met de grote boze wolf (Foto: RTV Oost)
Het sprookje met de grote boze wolf (Foto: RTV Oost)
Het sprookje met de grote boze wolf

Bloementekort

Eerder al bleek dat de voorraad dahlia's onvoldoende was om alle wagens naar wens met de bloemen te bekleden. Vooral van de kleuren zwart, wit en paars waren geen bloemen meer voorradig. Tot gisteravond laat is er koortsachtig gewerkt om alle 'gaten' in de bloemenkledij te bedekken en het moet gezegd: vandaag was er van een dahlia-tekort niets meer te zien.

 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Een walvisjong met haar moeder op een corsowagen (Foto: RTV Oost)
Een walvisjong met haar moeder op een corsowagen (Foto: RTV Oost)
Fotograaf: RTV Oost
Een walvisjong met haar moeder op een corsowagen

Opnieuw waren de mooiste creaties te bewonderen maar het is nu nog niet te zeggen wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaat. Vorig jaar gooide corsogroep 'Stark Wark' hoge ogen maar dat kan dit jaar zomaar heel anders uitpakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: