nieuws

Marc Houtzager eindigt op plek acht bij EK springen in Rotterdam, derde goud Hosmar

Marc Houtzager
Marc Houtzager © ANP
Springruiter Marc Houtzager uit Rouveen is achtste geworden tijdens de EK in Rotterdam. Op de laatste dag van het individuele toernooi maakte hij één springfout en eindigde op 12.20 punten. Na de eerste omloop van eerder deze week stond hij negende.
De rit van Houtzager werd bruut verstoord door twee dierenactivisten, die tijdens zijn rit het parcours opkwamen om te protesteren. Ondanks de afleiding reed Houtzager een vlekkeloze race, maar kwam net buiten de tijdslimiet binnen. Uiteindelijk werd het strafpunt, vanwege het overschrijden van de tijdslimiet, door de jury geseponeerd. 

Schuttert laatste

Martin Fuchs uit Zwitserland pakte de Europese titel met 4.46 punten. De Brit Ben Maher pakte met 4.62 punten het zilver en Jos Verlooy uit België met 6.68 punten brons. Houtzager was met zijn achtste plek de beste Nederlander. Ook Frank Schuttert uit Ommen deed mee aan de eindstrijd, maar staakte vandaag de strijd tijdens de eerste wedstrijd. 

Bekijk hieronder de beelden:

Derde goud Hosmar

Para-dressuurruiter Frank Hosmar uit Haarle pakte zijn derde gouden medaille. Hij won de kür op muziek. Eerder was hij al de sterkste tijdens de individuele wedstrijd en met de landenploeg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.