nieuws

Programma: Ook hoofdklasse van start en play-offs voor softbalsters

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Nadat afgelopen weekend de 2e en 3e divisie zijn begonnen, is het komend weekend de beurt aan de hoofdklasseclubs. Voor de softbalsters van Tex Town Tigers beginnen de play-offs tegen degradatie. Hieronder een overzicht van het programma van de clubs uit onze provincie deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie speelt PEC Zwolle alweer voor de derde keer in vijf speelronden op de vrijdagavond. Het gaat dan op bezoek bij FC Emmen. Heracles Almelo speelt zaterdag bij FC Groningen en FC Twente ontvangt zondagmiddag FC Utrecht voor de lunchwedstrijd van 12.15 uur.
Een stapje lager speelt Go Ahead Eagles bij het nog ongeslagen FC Eindhoven en in de 2e divisie speelt HHC Hardenberg de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is Scheveningen.

Amateurvoetbal

Excelsior'31 speelt in de 3e divisie bij SteDoCo, beide ploegen verloren afgelopen weekend hun openingswedstrijd. Op zondag gaat HSC, dat na de eerste speelronde koploper is, op bezoek bij Westlandia.
De hoofdklasse gaat dus komend weekend beginnen. Op zaterdag spelen er nog vier Overijsselse clubs op dat niveau. In de eerste speelronde staat er direct een derby op de rol. Berkum speelt thuis tegen SC Genemuiden. DETO neemt het thuis op tegen Swift en Staphorst gaat naar promovendus HZVV. Op zondag speelt Quick'20 na de degradatie ook in de hoofdklasse. Het begint met een duel bij Velsen.

Softbal

De dames van Tex Town Tigers wisten de play-offs om de titel niet te halen en moeten nu strijden tegen degradatie. Het strijdt met vijf andere ploegen. De nummer laatst degradeert, de nummers vier en vijf spelen nog tegen elkaar en de verliezer daarvan degradeert ook.
Bekijk hier het volledige programma, standen en eerdere uitslagen van je favoriete club.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.