nieuws

Ouderen in Zwolse wijk Wipstrik krijgen zwaaihandjes op de stoep tegen eenzaamheid

Zwaai eens naar de bewoners in de straat. Dat is de boodschap die Corinne Tijsseling en Marloes Markslag willen verspreiden. Daarom worden vandaag in de Zwolse wijk Wipstrik zogeheten 'zwaaistenen' geplaatst.
Het project 'Zwaai je mee?' is vooral bedoeld om het leven van senioren een stukje fijner te maken. Uit gesprekken met zestien ouderen kwam naar voren dat er best veel activiteiten zijn voor de doelgroep, maar dat er ook veel senioren zijn die liever thuis zijn. "Zij vinden het leuk als er ook wat in de buurt gebeurt, rondom hun huis", vertelt Tijsseling, actief bij wijkvereniging Wipstrikkwartier.
Tekst gaat verder onder de video
Ouderen in Zwolse wijk Wipstrik krijgen zwaaihandjes op de stoep tegen eenzaamheid

'Zwaaivrijwilligers'

Deze mensen houden van spontane ontmoetingen en ze houden ervan als er wat te doen is in de straat, zo vertelt de initiatiefneemster. Het idee voor een steen werd bedacht toen Tijsseling op bezoek was bij een eenzame vrouw van 90 jaar. "Ik riep toen voor de grap: 'ze zouden zwaaivrijwilligers in het leven moeten roepen. Iemand die een rondje loopt langs het huis.' Zo is het idee een beetje ontstaan en de zwaaisteen bedacht."
De steen is een prototype en kan dus nog aangepast worden. Alle bewoners in de buurt van een zwaaisteen krijgen een kaartje in de bus met de vraag om mee te zwaaien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.