nieuws

Eerste Atlas Twente zet de regio letterlijk op de kaart

In opdracht van Regio Twente, de gemeente Enschede en provincie Overijssel is er een Atlas Twente gemaakt. Vandaag overhandigde Commissaris van de Koning Andries Heidema het eerste exemplaar aan Regio-voorzitter Onno van Veldhuizen.
De Atlas is het resultaat van ontwerpers, planologen en beleidsmedewerkers van de veertien Twentse gemeenten. Er is veel data verzameld en verwerkt in kaarten, grafieken en infographics.
De Atlas is bedoeld om Twente beter te leren kennen en ontdekken. Thema's die aan bod komen zijn onder meer: economie, mensen, toerisme en recreatie, samenwerking, energie en ondergrond. De themakaarten zijn aan de kantlijn gekoppeld aan actielijnen uit de Agenda van Twente.

Beeld zegt meer dan duizend woorden

Commissaris van de Koning Andries Heidema begint te stralen wanneer hij een exemplaar van de Atlas in handen heeft. "Als klein jochie zat ik mij al door de Bosatlas en historische atlas te ploegen omdat zo'n beeld van een land of regio meer zegt dan duizend woorden", aldus Heidema.
Atlas Twente
Atlas Twente © RTV Oost
De kaarten en data dienen ook als fundament voor ambtenaren en beleidsmakers. Bij het maken van plannen kunnen de kaarten geraadpleegd worden. "Als je Twente kent, en dat kun je met deze Atlas ontzettend goed leren, dan ben je ook in staat om met elkaar plannen te maken", zegt Heidema.

Overeenkomsten en verschillen

De Atlas Twente is uniek en maakt verschillende organisaties bewust van de overeenkomsten en verschillen. Daarnaast biedt de digitale versie de mogelijkheid om kaarten op elkaar te leggen, bijvoorbeeld bebouwing op de natuurkaart, om te zien wat het betekent voor de burger.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.