nieuws

Rood-geel kippenvel bij Rohda expo in Raalter BK-straat

De traditionele versiering van straten voor het Sallands oogstfeest Stöppelhaene staat dit jaar in de Raalter BK-straat in het teken van Rohda Raalte. De club van rood en geel viert het negentigjarig jubileum en wordt door de bewoners van de straat getrakteerd op een foto-expositie.
"Een feest der herkenning", zegt Peter Holtmaat, één van de initiatiefnemers van de straatexpo. "Een groot deel van de geschiedenis van de club is vastgelegd op zo'n dertig grote foto's die in voortuinen van huizen staan. Daarnaast zijn er bij een kantorencomplex grote wanden met vele honderden foto's geplaatst."

Koekeloeren

"Het leeft absoluut in het dorp", vervolgt clubman Holtmaat. "Veel mensen zijn al bij de opbouw wezen koekeloeren en ook nu is er al flink veel aanloop."
Het zorgt voor herkenning, maar ook voor ontroering. "Kippenvel inderdaad", zegt Holtmaat, als hij verwijst naar een grote foto van het landskampioenschap bij de zondagamateurs, dat ROHDA in 1979 bij EHC in Hoensbroek behaalde. Eerder dat seizoen werd de titel in de hoofdklasse B gepakt, terwijl ten slotte het algeheel amateurkampioenschap bij DOVO in Veenendaal werd bereikt.

Hippie-team

Maar ook foto's van jeugdteams, elftallen bij de senioren, een heus hippie-team en één van de eerste vrouwenploegen zijn op grote foto's in frames geplaatst. De expositie is in ieder geval tot en met komende zondag te bewonderen, gedurende het volledige Stöppelhaene-feest.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.