nieuws

Scania kleurt roze voor Zwolse Gay Pride: "Meer dan alleen meerijden met Parade"

Vanavond is het startsein van de allereerste editie van de Zwolle Pride. De provinciehoofdstad staat tot en met zondag in het teken van acceptatie en emancipatie van mensen die homo, lesbisch of transgender zijn. Het hoogtepunt is de parade aanstaande zaterdag door de binnenstad.
De directie en medewerkers van Scania rijden ook mee op een speciale wagen. Het bedrijf wil daarmee uitstralen dat diversiteit op de werkvloer belangrijk is. Medewerkers moeten elkaar accepteren zoals ze zijn, ongeacht geaardheid, vindt Betsie Grube, HR Manager bij Scania.
Scania kleurt roze voor Zwolle Pride
Elke medewerker van Scania krijgt een training van twee dagen, waarbij diversiteit een rol speelt. "Natuurlijk is discriminatie niet uit te sluiten, maar als dit gebeurt dan doen we hier wat aan en dat kan soms zelfs leiden tot ontslag."

Themaweek
"Maar we willen méér dan alleen zaterdag meerijden met de City Parade", zo vertelt Nicolien Vrielink, woordvoerder van Scania. Daarom besloot het bedrijf er een themaweek van te maken. Naast de gekleurde gevel ligt er een regenboogpad en hangen er regenboogvlaggen.
Daarnaast wil Scania ook graag het stereotype imago van truckers doorbreken. "Wij willen een afspiegeling zijn van de maatschappij. We hebben alle soorten werknemers: man en vrouw, verschillende godsdiensten, zwart en wit, homo en hetero. Iedereen is hier welkom". 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.