nieuws

Kinderen in Losser in het geel: "Automobilisten zien je nu beter"

De kinderen met hun gele hesjes
De kinderen met hun gele hesjes © RTV Oost
Zo'n tweeduizend leerlingen van twaalf basisscholen in Losser zitten vanaf vandaag met gele hesjes op de fiets. Niet om te protesteren zoals de gele hesjes-beweging in Frankrijk, maar om veiliger door het verkeer te kunnen bewegen. Het uitdelen van de hesjes is het startsein van de Veiligheidshesjes-campagne, die gestart is door de gezamenlijke verkeersouders van de Losserse basisscholen.
Steeds vaker zijn in Losser kinderen betrokken bij ongelukken in het verkeer, mogelijk doordat ze niet altijd goed zichtbaar zijn. Het doel van de campagne is om kinderen en ouders te stimuleren om de veiligheidshesjes ook buiten de schooluren te dragen. De gemeente Losser schenkt de veiligheidshesjes aan alle kinderen in het basisonderwijs.

'Goed idee'

De kinderen van basisschool De Verrekijker vinden het een goed idee om een hesje te dragen. "Automobilisten kunnen je vanaf een afstand goed zien in het donker", vertelt Tess. Jort trekt het hesje vaker aan. "Ook als ik naar de voetbal of zwemles ga. Ook als ik ga lopen doe ik hem aan. Het is een goed idee."
Een andere leerling is weleens aangereden. "Toen reed de auto door en waren mijn lichten kapot. Het is goed dat de hesjes er zijn. Nu wordt er veiliger gereden. Ik hoop dat dit ook op andere scholen gaat gebeuren."
"Een supergoed initiatief", vindt één van de ouders. "Ik begrijp dat alle kinderen een hesje krijgen, dus de veiligheid in Losser staat voorop op deze manier. Ik ben zelf nooit betrokken geweest bij zo'n ongeluk, maar ik denk dat dit bijdraagt aan de veiligheid." Vooral naar de sportverenigingen moeten de hesjes aan, denkt een ouder. "Dan is het donker en moet je zichtbaar zijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.