nieuws

Parkeren in Ommen vanaf volgende week op de schop

Bezoekers van Ommen die hun auto willen parkeren, moeten vanaf volgende week opletten. De parkeerregels gaan namelijk op de schop. Vandaag deelde wethouder Leo Bongers de eerste plattegronden uit aan ondernemers in Ommen, zodat zij hun bezoekers op de hoogte kunnen brengen.
Het nieuwe parkeerbeleid moet voor voldoende parkeergelegenheid zorgen in het centrum. De parkeerplaatsen in en om het centrum krijgen verschillende functies zoals lang parkeren, kort parkeren en parkeerplaatsen voor vergunninghouders. De bebording en markeringen worden hierop geactualiseerd en uniform gemaakt. 

Bewoners van het centrum mogen vanaf zondag niet meer langdurig parkeren binnen de blauwe zone. Zij moeten een aanvraagformulier indienen om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning voor speciale parkeerplaatsen voor vergunninghouders.

Kortparkeerders

In de blauwe zone kan, afhankelijk van de locatie, één of twee uur worden geparkeerd met een duidelijk zichtbare parkeerschijf. Door al deze maatregelen is de blauwe zone vrijwel volledig beschikbaar voor kortparkeerders.
Op enkele locaties wordt de blauwe zone ingesteld of opgeheven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.