nieuws

Nouryon blijft onder verscherpt toezicht Staatstoezicht op de Mijnen

Nouryon blijft onder verscherpt toezicht SodM
Nouryon blijft onder verscherpt toezicht SodM © RTV Oost/Wouter de Wilde
Nouryon Salt (voorheen AkzoNobel Salt) blijft onder verscherpt toezicht staan van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Nouryon kwam drie jaar geleden - in het najaar van 2016 - onder verscherpt toezicht te staan van SodM, omdat lekkageproblemen bij de zoutwinning niet goed onder controle waren.
Ook vond SodM dat Nouryon te weinig haast had met het opruimen van zoutholtes die niet meer worden gebruikt. Sinds 2016 is er volgens SodM veel verbeterd, maar niet genoeg.

Verbeteringen

De toezichthouder eist dat Nouryon per direct verbeteringen doorvoert ten behoeve van de veiligheid van het personeel en bescherming van het milieu. Ook eist SodM dat Nouryon het veiligheids- en milieubewustzijn onder het personeel zo snel mogelijk verbetert.
In een reactie stelt SodM dat ze enerzijds blij is met de verbeteringen die de afgelopen drie jaar zijn doorgevoerd. Daarin ziet de toezichthouder dat Nouryon serieus werk maakt om veiligheid "in alle aspecten stevig te verankeren in haar mijnbouwactiviteiten". "Anderzijds maken de geconstateerde tekortkomingen duidelijk dat er nog een weg te gaan is", stelt SodM. "Het verscherpt toezicht blijft in stand totdat de verankering van de (arbo)veiligheid en zorg voor het milieu in voldoende mate gerealiseerd is."
Nouryon moet zich elk half jaar melden bij de toezichthouder en laten zien welke verbeteringen ze heeft doorgevoerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.