nieuws

Gemeenteraad Haaksbergen: Nieuwbouw Assink lyceum moet prioriteit krijgen

Haaksbergen geeft nieuwbouw Assink lyceum prioriteit
Haaksbergen geeft nieuwbouw Assink lyceum prioriteit © Rob van der Wardt / RTV Oost
De gemeenteraad van Haaksbergen heeft door middel van het uitbrengen van een motie het college van burgemeester en wethouders duidelijk gemaakt dat er maar één prioriteit is in Haaksbergen: de nieuwbouw van Het Assink lyceum. Na de motie trok het college, met toestemming van de raad, de vernieuwde kadernota in. Over drie weken wordt de Begroting 2020 gepresenteerd, waarin de nieuwbouw van Het Assink lyceum dus opgenomen moet zijn.
De raadsfracties lieten allemaal weten het idee te hebben dat het college niet geluisterd had naar de opdracht die gegeven was tijdens de behandeling van de eerste versie van de kadernota in juli. Waar in eerste instantie verschillende moties werden aangekondigd, werd dat uiteindelijk één enkele motie: Het Assink lyceum moet voorrang krijgen boven alles en moet opgenomen worden in de Begroting 2020 en het daarbij behorende meerjarenperspectief.

Nog steeds commentaar

In de tweede versie van de kadernota werd naar de mening van de raad nog steeds onvoldoende uitleg gegeven op sommige punten, waren nog steeds niet alle vragen beantwoord en werd verder niet voldaan aan de wens om de nieuwbouw van Het Assink lyceum door te laten gaan.
Volgens wethouder Louis Koopman (Financiën) moest de raad niet alleen aangeven wat niet gewenst was, maar ook wat wel gewenst was. Daarbij moest duidelijk zijn dat sleutelen aan de ene post, ook automatisch sleutelen aan de andere posten zou betekenen, omdat de marges klein waren: "Door het één te doen, kan het andere niet. Maar natuurlijk geldt het ook omgekeerd. Door het een na te laten, ontstaat er ruimte, hoe beperkt ook, om het ander wel te doen."

Prioriteit

De raad besloot uiteindelijk unaniem om met de motie de nieuwbouw van de middelbare school als eerste prioriteit aan te geven. Het college heeft drie weken om de Begroting 2020 op te stellen. Daarin zal in ieder geval de nieuwbouw van Het Assink lyceum opgenomen zijn.
Daarnaast zal de vernieuwde kadernota, zoals die gisteravond besproken werd, als houvast dienen. Ook al werd de kadernota teruggetrokken, de raadsfracties hebben zich wel kunnen uitspreken over de inhoud en op basis daarvan kan het college de Begroting opbouwen.
De Begroting 2020 wordt in november besproken tijdens een raadsvergadering. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.