nieuws

Expeditiedag 328 stond helemaal in het teken van Stöppelhaene Raalte & de hypermoderne Harbrinkhoekse zuivelautomaat

Een cultureel gebeuren dat niet meer weg te denken is van onze Overijsselse evenementenkalender, de Stöppelhaene Raalte. Menig inwoner is dan ook actief betrokken bij het Sallandse oogstfeest. Wij van Expeditie Oost troffen vandaag een aantal hardwerkende wagenbouwers.
"Al jaren zeiden we tegen elkaar dat het ooit een keer moest gebeuren. Vaak kwamen dat soort uitspraken tijdens de Stöppelhaene zelf én nadat we een aantal biertjes genuttigd hadden. Maar nu is het dan echt zover, vriendengroep De Matties is present dit jaar", aldus Robert Nijkamp.
Vriendengroep De Matties
Vriendengroep De Matties © Esther Rikken

Veel, heel veel werk

Samen met zijn vrouw Renate is hij druk doende om de zoveelste zaadjes tegen hun kleine karretje te drukken. "Gelukkig doen we mee in de categorie met de kleinste wagens want anders hadden we een en ander niet eens afgekregen. Het is best veel werk, therapeutisch bijna".

Natuurlijke materialen

"Alle materialen die we gebruiken komen uit de natuur. Een mooi beginsel maar soms best lastig wanneer je een groepje beginners bent. Je wilt tenslotte ook kleuren gebruiken die niet in de natuur voorhanden zijn en dus moet je creatief zijn", aldus Renate. 
Gekleurde rijst ....
Gekleurde rijst .... © Esther Rikken

Nu al een succes

"Maar samen met onze vrienden en alle kids hebben we ontzettend veel plezier beleeft aan de bouw van de creatie, het heeft ons al vriendengroep veel gebracht. En ondanks dat we donderdagmiddag pas het corso van de Stöppelhaene lopen, weten we nu al dat vriendengroep De Matties volgend jaar weer mee zal doen", aldus een stralende Robert.
Twee trotse agrariërs, Ruben & Marieke Alberink uit Harbrinkhoek
Twee trotse agrariërs, Ruben & Marieke Alberink uit Harbrinkhoek © Esther Rikken

De Harbrinkhoekse zuivelautomaat

Op weg richting de RTV Oost Studio in Hengelo stuiten cameravrouw Hylkje en ik op een hypermoderne zuivelautomaat. We weten inmiddels dat Overijsselse boer graag rechtstreeks aan de gebruiker levert én dat er reeds een aantal van dit soort automaten in de provincie staan.
Maar .... de diversiteit van het aantal producten en de populariteit van deze automaat zorgt ervoor dat we graag even stoppen om het verhaal te horen van de initiatiefnemers, Ruben en Marieke Alberink. 
De zuivelautomaat van Ons Boer'n Erf
De zuivelautomaat van Ons Boer'n Erf © Esther Rikken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.