nieuws

Curator: "Kans heel groot dat failliet Biodiesel Kampen wordt overgenomen"

Curator: "Kans heel groot dat failliet Biodiesel Kampen wordt overgenomen"
Curator: "Kans heel groot dat failliet Biodiesel Kampen wordt overgenomen" © RTV Oost
Meer dan tien partijen uit binnen- en buitenland staan in de rij om het failliete Biodiesel Kampen over te nemen. Dat zegt curator Reinier Quint. De eigenaar is vorige week veroordeeld tot dertig maanden cel vanwege fraude met biodiesel en witwassen. Vandaag ging zijn bedrijf over de kop. 
Quint denkt dat de veroordeling geen grote invloed zal hebben op een eventuele overname. "Er is veel belangstelling voor Biodiesel. De kans dat het wordt overgenomen, is heel erg groot. De vraag is wat het gaat opbrengen."
De certificaten van het bedrijf waren al ingetrokken, waardoor Biodiesel stil lag. Volgens Quint is daarom in overleg bedacht dat het bedrijf het best vanuit een faillissement verkocht kon worden. 

Personeelsbestand

Het 'belastende verleden' van Biodiesel kan er wel toe leiden dat een nieuwe eigenaar het personeelsbestand strenger tegen het licht houdt, vermoedt Quint. "Het ligt moeilijker dan normaal. Maar er zitten buitengewoon slimme mensen tussen, die heb je gewoon nodig."
De veertig werknemers van het bedrijf worden voorlopig gewoon doorbetaald. "Er zit geld in de inboedel en er is een garantieregeling. Zij worden niet het kind van de rekening", zegt de curator. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.