Heracles Almelo en Dessers tanken vertrouwen tegen HHC Hardenberg

Cyriel Dessers in actie namens Heracles Almelo
Cyriel Dessers in actie namens Heracles Almelo © Harry Broeze
Heracles Almelo heeft dinsdag in een oefenwedstrijd gewonnen van HHC Hardenberg. De eredivisionist was met 3-0 te sterk voor de hoogst spelende amateurclub uit Overijssel. Cyriel Dessers scoorde twee keer en Joey Konings schoot raak uit een strafschop.
Frank Wormuth begon met zeven spelers in de basis die ook aan de aftrap stonden tegen Vitesse. In die wedstrijd zorgde Dessers vlak voor tijd voor de gelijkmaker, en tegen HHC scoorde de spits voor rust twee maal. De 1-0 viel uit een vrije trap, en de tweede treffer kwam op aangeven van Alexander Merkel.
Bij Heracles Almelo maakte Jesper Drost zijn rentree in het elftal. Door blessureleed kwam de Zwollenaar dit seizoen nog niet in actie voor Heracles. In de tweede helft speeldede ploeg uit Almelo in een totaal andere opstelling en mocht ook de van NAC Breda overgekomen aanvaller Mohammed Amissi zijn eerste minuten maken. Joey Konings zorgde met een rake strafschop voor de 3-0 eindstand.
Beide teams vervolgen zaterdag weer de competitie. Heracles Almelo gaat op bezoek bij FC Groningen en HHC Hardenberg speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Scheveningen.