nieuws

Praat mee: Een lachgasverbod zoals in Enschede is overdreven

Praat mee
Praat mee © Getty Images
Enschede gaat de verkoop en het gebruik van lachgas inperken. Het college van B&W wil de verkoop en het gebruik van lachgas verbieden in de openbare ruimte, in voor publiek toegankelijke gebouwen en tijdens evenementen. Het verbod wordt in de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) opgenomen.
In juni dit jaar liet Hengelo al weten een vergelijkbaar verbod in te stellen. Verslavingsinstelling Tactus steunt deze initiatieven: "Wij zijn voor een ontmoedigingsbeleid. Al denk ik dat een algeheel verbod juridisch moeilijk ligt. Maar als je het weg kunt houden bij feesten en evenementen, heb je gelijk een grote hap te pakken."

De risico's van lachgas leken aanvankelijk mee te vallen, maar de laatste maanden duiken er steeds vaker verhalen op van jongeren die ernstige en blijvende schade opliepen door overmatig lachgasgebruik. "Met name het bericht dat in Twente twee jonge mensen zijn opgenomen met een incomplete dwarslaesie als gevolg van overmatig gebruik van lachgas, heeft diepe indruk gemaakt", vertelt burgemeester Onno van Veldhuizen.
Van Veldhuizen is daarom blij voorop te lopen in de strijd tegen lachgas. Doet Enschede hier goed aan? Laat het ons weten! Reageer hieronder, op Facebook of via WhatsApp
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.