nieuws

Politie krijgt nog geen vat op vuurwerkjongeren in Enschede

Al twee avonden op rij is het onrustig in Enschede door jongeren die zwaar vuurwerk afsteken in het centrum van de stad. Gisteravond was het weer raak en hoewel de politie er snel bij was, is er nog niemand gepakt met vuurwerk.
Rond half tien verzamelde een groep van ongeveer vijftig jongeren zich op het Van Heekplein. Niet veel later klinkt er een enorme knal. De jongens, van wie een groot deel continu rondrijdt op scooters, willen niet veel kwijt over waarom ze het vuurwerk afsteken. 
De politie was gisteravond snel ter plaatse nadat er meerdere meldingen binnen waren gekomen. Maar bij het horen van de sirenes, schoten de scooters de wijk in. De jongeren die nog wel op het plein waren, werden gecontroleerd op het bezit van vuurwerk. Zonder resultaat, laat de politie weten.
Hoewel het vuurwerk in het centrum werd afgestoken en er veel camera's hangen aan de winkels, is het maar de vraag of daar iets mee wordt gedaan. "Ik ga er niet vanuit dat we de camerabeelden gaan analyseren", laat een woordvoerder van de politie weten.
Op de vraag of de politie de komende avonden extra gaat surveilleren in de wijk, kan de woordvoerder geen antwoord geven. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.