nieuws

Rijssen-Holten mag nieuwe brandgangen en verbindingswegen aanleggen op recreatiepark

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Rijssen-Holten mag nieuwe brandgangen en verbindingswegen aanleggen op recreatiepark De Borkeld in Holten. De Raad van State verwierp vandaag de bezwaren van een aantal eigenaren van recreatiewoningen op het park. Zij moeten een deel van hun tuinen afstaan voor de brandgangen.
De gemeente vindt de brandgangen en verbindingswegen hard nodig om brandweer en ambulances een goede toegang te geven in dit bosgebied met vijfhonderd recreatiewoningen. Voor de Raad is wel duidelijk dat de brandveiligheid op het park momenteel niet goed is.

Andere oplossingen

Dat brandveiligheid niet goed is, daar zijn de bezwaarmakers het wel mee eens. Ze vinden echter dat de gemeente andere oplossingen moet zoeken om hun tuinen zoveel mogelijk te sparen. De Raad van State accepteert het plan van de gemeente, omdat daarbij de belangen redelijk zijn afgewogen.
Dit betekent wel dat eigenaren die niet willen meewerken, te maken krijgen met onteigening van een deel van hun perceel. Volgens de Raad is daarvoor voldoende geld beschikbaar. De onteigeningskosten zijn geraamd op 600.000 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.