nieuws

Huisartsenpost Hengelo geopend in ziekenhuis ZGT

ZGT Locatie Hengelo
ZGT Locatie Hengelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Het heeft zo'n zes jaar geduurd, maar gisteren is de nieuwe huisartsenpost in Hengelo officieel in gebruik genomen. De spoedpost zit vanaf nu in het Hengelose ziekenhuis, het ZGT. Jarenlang zaten de huisartsen voor de spoeddiensten in een pand aan de overkant van het ziekenhuis. 
De spoedpost in het ZGT is voor patiënten uit Hengelo, Borne en Hof van Twente. De post is te vinden op de plek waar voorheen de spoedeisende hulp van het ziekenhuis was.

Spoedeisende Hulp

Vorig jaar sloot die afdeling, omdat de spoedeisende hulp naar het ziekenhuis in Almelo werd overgeheveld. In Hengelo kwam daardoor een ruimte van ongeveer 400 vierkante meter vrij waar meerdere spreek- en behandelkamers zijn gemaakt. Vanaf aanstaande maandag worden de eerste patiënten behandeld. 
Volgens de huisartsenpost biedt de nieuwe plek meerdere voordelen. Zo hoeven patiënten voor vervolgonderzoek voortaan niet meer ver te lopen, ze kunnen immers meteen in het ziekenhuis worden geholpen. Ook kan de spoedpost gebruik maken van de beveiliging van het ziekenhuis, omdat agressie steeds vaker voorkomt. Daarnaast is er een extra verpleegkundige aanwezig. 

Apotheek

Aanstaande maandag opent op de nieuwe locatie ook de nieuwe dienstapotheek, een samenwerking tussen ruim tien apothekers uit het werkgebied van de spoedpost. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.